FMCG InStore Kliker Marketing

генерален спонзор

Atlantis

спонзорИ

Зoшто да бидете спонзор на 6 FMCG Summit?

    • Присуството како спонзор го зајакнува имиџот на компанијата
    • Ја зацрвстува позицијата на брендот
    • Овозможува простор за презентирање пред поширока публика
    • Ја потенцира стабилноста на компанијата во поинакви услови на работење
    • Присуството и поддршката на самитот ја покажува подготвеноста на компанијата спонзор да препознае и да се адаптира на нови начини на комуникција и максимално користење на маркетиншките алатки во секоја форма
    • Со спонзорството на самитот компанијата испраќа порака за висока општествена одговорност кон целокупниот сектор

за самитот

Во услови на нова реалност кога дигиталното стана нормално го најавуваме 6 ФМЦГ Самит, кој оваа година се одржува онлајн. Настанот на годината кој едуцира, информира и ги обединува професионалците од секторот, овој пат ќе може да се следи бесплатно онлајн само на 26 ноември.

И оваа година ќе ни се придружат говорници- професионалци кои ќе ги споделат своите знаења и искуства за проблематиките на малопродажниот сектор посебно во новите услови на работење и соочување со предизвиците.

Не пропуштајте го настанот на годината и придружете ни се на конференцијата која со меѓународни говорници истражува нови можности, успешни решенија, едуцира и поттикнува успех.

Се гледаме онлајн само на 26 ноември!

Држави

5

говорници

408

спонзори

950

самити

38

учесници

15650

keynote speaker

Dr. Nadya Zhexembayeva

Гуру за реинвенција

Зошто треба да правите реинвенција
на вашата компанија секои три години?

Нареченa „Гуру за реинвенција“ (во списанието In Ventures) и „Кралица на повторното откривање“ (TEDx Navasink), д-р Надја Жексембаева е бизнис сопственик, едукатор, говорник и автор. Нејзиниот потесен интерес и специјализација се во доменот на реинвенција. Како консултант, Надја им помага на организациите како The Coca-Cola Company, Henkel, ENRC PLC, IBM, CISCO, Erste Bank, Knauf Insulation, Vienna Insurance Group и многу други за да ги пронајдат своите производи, процеси и лидерски практики. Надја има богата и разнолична кариера:

    • Како едукатор, придонесе за развој на скоро 5.000 директори одржувајќи едукативни сесии, семинари направени по нарачка и долгорочни проекти за корпоративна реинвенција. Професор е за одржлив развој на IEDC- Бледската школа за менаџмент, каде предава за лидерство, стратегија, управување со промени, размислување за дизајн и одржливост. Покрај IEDC, Надја предаваше и во други деловни училишта, вклучувајќи ги CEDEP-INSEAD (Франција), Case Western Reserve (САД) и IPADE Business School (Мексико).
    • Како говорник, Надја го споделува знаењето со публиката ширум светот на конференции, работилници и панел дискусии. ( TEDx во Австрија, Словенија и САД).
    • Како автор, Надја има напишано две книги („Вградена одржливост: Следната голема конкурентска предност“ во 2011 година и „Исцрпена стратегија: Зајакнување на иновациите за светот лишен од ресурси“ во 2014 година) и придонесе за уште пет други.

Во обидот да ги пронајдат корпоративните пристапи кон стратегијата за одржливост, Надја и коавторот Крис Ласло го измислија концептот „вградена одржливост“, што беше практично виртуелно непостоечки термин кога го лансираа во 2009 година. Денес, тој има преку 25 милиони пребарувања на Google и е главна основа на корпоративната одржливост.

ГОВОРНИЦИ

26 НОЕМВРИ
9:30 -11:10

     • Верица Мартиновска, Основач и Директор на Кликер Маркетинг и трејд магазинот InStore - Воведен говор
     • Ана Јеличиќ, Партнер во “Design Thinkers Academy”, Србија - “Design Thinking како начин на делување“
     • Поликарп Арсеновски , Основач и Генерален менаџер на Thrivity, Македонија - "Патот до вистинските луѓе"
     • Иван Крушковиќ , SEFF Commercial Leader Adriatic's Нилсен, Србија - "Креирање вредност преку оптимизација на полиците"
     • Митка Мојсовска, Финансов директор “Кола”, Македонија – "Контролинг – клуч за квалитетни бизнис одлуки"

11:10-11:20

ПАУЗА

11:20-12:35

     • Петар Ќорлука, сопственик на “Виолета“, БиХ – интервју “Вистинските потези за успех“
     • Јелена Кнежевиќ Влаховиќ, Консултант за организациски развој, била одговорна за Category Management на Mercator S и Delhaize "Илузија на одговорноста"
     • Антонио Зрилиќ, Основач на компанијата“Логико“, Хрватска “Стратегии за еластичен синџир на снабдување пост Ковид“

12:35-13:05

ПАУЗА

13:05-14:25

     • Кина Демирел, Директор за маркетинг комуникација и CRM “Migros Ticaret A.Ş”, Турција – "Нова лојалност во новата реалност"
     • Филип Станковиќ , Научник за карактеризација на производи, Сектор за истражување и развој на Филип Морис Интернешнал, Нојшател Швајцарија – "Научни докази зад новите тутунски производи"
     • Надја Жексембаева, “Гуру за реинвенција”, САД – "Зошто треба да правите реинвенција на вашата компанија секои три години?"

14:25-15:25

Q&A

котизации

БЕСПЛАТНА ПРИЈАВА!

Едукација и инспирација на секторот секогаш биле главните идеи за организирање и одржување на FMCG самитот. Овој пат online ќе едуцираме и инспирираме уште поголем број на учесници – БЕСПЛАТНО! На 26 ноември!

FMCG SUMMIT – ПРИЈАВИ СЕ! БЕСПЛАТНО Е!

ПРИЈАВИ СЕ

ИМАШ КОЛЕГА ИЛИ ПРИЈАТЕЛ КОЈ БИ ГО СЛЕДЕЛ ШЕСТИОТ FMCG SUMMIT?

ПРИЈАВИ ГО!

Пријава:

Ви благодариме што се регистиравте.

Пријави колега или пријател!

Линкот за следење на настанот ќе Ви го испратиме дополнително.

Организатор:

InStore / Кликер Маркетинг

ул. Димитар Беровски бр. 9, Скопје

e-mail: info@fmcg-summit.mk

+389 2 3067 572